آموزش

اسنپ دراگون چیست و چه کاربردی دارد؟

اسنپدراگون چیست و چه کاربردی دارد
نویسنده : امیرعطا خوش باطن۰۳ خرداد ۱۴۰۲
0 دیدگاه

اسنپدراگون نام تراشه‌های تولید شده توسط کوالکام است که در اکثر گوشی‌ها و تبلت‌ها از مدل‌های مختلف این چیپست استفاده می‌شود. به جرات می‌توان گفت کوالکام رتبه‌ی اول تولید کننده‌های چیپست را در اختیار دارد و پس از آن اپل و مدیاتک در جایگاه‌های دوم و سوم قرار دارند.

در هنگام خرید گوشی، اکثر کاربران انتخاب اول‌شان گوشی‌هایی است که دارای چیپست‌های اسنپدراگون هستند و پس از آن به سراغ گوشی‌های دیگر می‌روند.

در این مطلب قصد داریم تا شما را بیشتر با چیپست‌های اسنپدراگون آشنا کنیم.

در ادامه همراه مگ تک باشید.


تراشه SoC اسنپدراگون برای اولین بار در سال 2006 با پردازنده مرکزی اسکورپیون توسط کوالکام که پیش از آن به تولید مودم‌های بی‌سیم شناخته می‌شد معرفی شد. نام این تراشه‌ی تولید شده توسط کوالکام تلفیقی اسنپ (ضربه محکم و ناگهانی) و دراگون (اژدها) است که به گفته‌ی کوالکام، آوایی سریع، خوش آوا و درنده دارد.

به سال 2013 می‌رسیم؛ سالی که اپل با پردازنده‌ی 64 بیتی A7 که در آیفون 5S استفاده کرده بود، کل دنیا را تحت تاثیر قرار داد. کوالکام تصمیم گرفت تا چیپست‌های 32 بیتی خود را به 64 بیت ارتقا دهد و نتیجه‌ی این حرکت شتاب‌زده، اسنپدراگون 808 و 810 بود که با مشکل داغ شدن دست و پنجه نرم می‌کردند. اما این پایان کار کوالکام نبود و برای جبران این اتفاق، تولید چیپست 64 بیتی اسنپدراگون 820 را در سال 2016 کلید زد.

از سال 2016 به بعد، کوالکام به موفقیت‌های بزرگی با برند اسنپدراگون رسید و تقریبا می‌توان گفت برای تمام رده‌ها و رنج‌های قیمتی، چیپست تولید کرده است.

حالا که در سال 2023 هستیم، کوالکام یکی از برترین تولیدکننده‌های چیپست موبایلی در جهان است و اجاره نزدیک شدن هیچ رقیبی را به خود نمی‌دهد.

چیپست‌های اسنپدراگون به قدری مورد استقبال کاربران قرار گرفته‌اند که می‌توانند حتی دلیل اصلی خرید یک اسمارت فون باشند.

در سال‌های اخیر، رقبای کوالکام مانند مدیاتک و سامسونگ (اکزینوس)، تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا فاصله‌ی خود را با این چیپست ساز آمریکایی کم کنند، اما عملکرد کوالکام به قدری عالی بوده که حتی اجازه‌ی نزدیک شدن را هم به رقبای خود نمی‌دهد.

در حال حاضر کوالکام وظیفه‌ی تامین قلب تپنده‌ی یکی از بهترین و بی نقص‌ترین پرچم‌دارهای دنیا، یعنی سری گلکسی اس 23 سامسونگ را با چیپست اسنپدراگون 8 نسل 2 برعهده دارد.

اگر قصد خرید گوشی هوشمندی را دارید که از پردازنده‌های اسنپدراگون بهره‌مند است، شک و تردید را کنار بگذارید و برای خرید اقدام کنید. از نظر عمر مفید، سرعت و عملکرد، چیپست‌های اسنپدراگون یک سر و گردن بالاتر از دیگر رقبا هستند و رقیبی را مقابل خود نمی‌بینند.


بدون شک چیپست‌های اسنپدراگون، به اندازه‌ی نام‌شان بزرگ هستند و در این بازار شلوغ امروز، حرف اول را می‌زنند و توانسته‌اند خود را به کاربران اثبات کنند.

نظر شما در مورد پردازنده‌های اسنپدراگون چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید