خورشید به عنوان منبع انرژی، نور و گرما بر روی زمین، تنها ستاره منظومه شمسی و پرجرم ترین آنها می باشد. بطوری که 99.9% از جرم کل منظومه شمسی متعلق به خورشید است. همانظور که می دانید سیاره های موجود در منظومه به دور خورشید می چرخند. از بین سیاره ها، بزرگترین سیاره مشتری است ولی با این وجود در مقایسه با خورشید بسیار کوچک است. برای اینکه بخوبی متوجه شوید خورشید چند برابر سیاره مشتری است، در این مقاله از مگ تک همراه ما باشید.
خورشید چند برابر مشتری است
مشتری قدیمی ترین سیاره و پنجمین سیاره نزدیک به خورشید، با ظاهر کروی با رنگ های کرم، استخوانی و قهوه ای می باشد که توسط چند قمر احاطه شده و جنس این حلقه ها از گردو غبار می باشد.
مشتری یا هرمز از همه سیاره های منظومی شمسی بزرگتر و جرم آن 2 و نیم برابر بیشتر از مجموع همه سیاره های منظومه شمسی است.
خورشید و مشتری به لحاظ سن و نحوه شکل گیری به هم شبیه هستند. ترکیب گازی آنها پایین و ساختار آنها بیشتر از هیدروژن و هلیون (سبک ترین عناصر هستی) تشکیل شده است. اما تفاوت های زیادی هم با هم دارند.
خورشید بسیار گرم تر و سنگین تر از مشتری است. دمای متوسط خورشید حدود 6 هزار درجه سانتی گراد و دمای هسته خورشید 15 میلیون درجه می باشد، در حالی که دمای مشتری در جو خود، 145 درجه سانتی گراد و در هسته 24 هزار درجه سانتی گراد است.
قطر خورشید برابر با 1. 4 میلیون کیلومتر است. چیزی برابر با 109 زمین به هم چسبیده! که 10 برابر قطر مشتری می باشد. جرم خورشید 1030*2 کیلوگرم است. با وجود اینکه جرم مشتری 2.5 بار بیشتر از سایر سیاره های منظومی است اما در برابر خورشید یک هزارم است.
با توجه به اینکه اندازه نسبی خورشید از مشتری بیشتر است، قدرت گرانشی بسیار قوی تری هم دارد. اما جالب است بدانید که میدان مغناطیسی مشتری قوی تر از خورشید است.
مشتری در یک مدار بیضی شکل به دور خورشید می چرخد و این چرخش نزدیک 12 سال زمینی طول می کشد.
فاصله مشتری تا خورشید برابر چند واحد نجومی است
فاصله مشتری تا خورشید برابر با 5.2 واحد نجومی می باشد. (یعنی 777.920.000 کیلومتر). این واحد نجومی با AU نمایش داده می شود و برای اینکه نور خورشید به مشتری برسد، 43 دقیقه زمان می برد.
زندگی در سیاره مشتری به دلیل فشار و دمای بسیار زیاد ممکن نیست و این یکی از عجایب سیاره مشتری می باشد. در این سیاره طوفان ها و رعدو برق های وحشتناکی رخ می دهد که در کنار گرمای زیاد، زندگی برای موجودات زند را غیر ممکن کرده است.
مشتری هر 9 ساعت و 55 دقیقه و 30 ثانیه به دور می چرخد. یک سال مشتری برابر با 4332.59 روز زمینی می باشد.
نام دیگر سیاره مشتری هرمز است. نام های دیگری چون ژوپیتر، زاوش، برجیس و اورمزد نیز برای مشتری به کار می رود.
بیشترین حجم عناصر تشکیل دهنده مشتری گازهایی چون اکسیژن و هیدروژن هستند. از این رو می توان جنس این سیاره را از گاز دانست.
همچنین بخوانید: