آیا شما هم میخواهید وارد ورزشهای الکترونیک یا E-Sports شوید و در مسابقات جهانی شرکت کنید؟ با ما در مگ تک همراه باشید تا در این مطلب چند اصل پایهای برای ورود به این زمینه را به شما بگوییم.
ورزشهای الکترونیک یا eSports یکی از پدیدههای نسبتا جدید دنیای تکنولوژی و بازیهای ویدیویی است. تا مدت زیادی کسی فکر نمیکرد که بازی کردن به صورت حرفهای، یکی از راههای درآمدزایی از بازی کردن باشد. با گذر زمان، حالا میتوان گفت که 10-15 سالی است که عرصه بازیهای آنلاین تغییر کرده و میتوان از آنها مستقیما درآمدزایی کرد. این درآمدها شامل بازی کردن برای تیمهای حرفهای، بردن جوایز تورنمنتها، ساخت محتوا و اسپانسرشیپ میشود. اما چطور وارد ورزشهای الکترونیک شویم؟
بازی مناسب را پیدا کنید
بازیهای ویدیویی تنوع زیادی در ژانر و سبکهای مختلف دارند. با این حال، فقط تعدادی از این سبکها بازیهای بزرگی دارند که برای بازی کردن به صورت آنلاین و رقابتی طراحی شدهاند. سبک اول شخص، موبا (MOBA)، مبارزهای یا فایتینگ، بازی کارتی، استراتژی همزمان و MMO بخشی از این ژانرها هستند. ژانر بتل رویال نیز نسبت به باقی این ژانرها جدیدتر است و در حال حاضر محبوبیت خاص خودش را دارد. بهتر است قبل از از هر چیزی، بازی مورد علاقهتان را پیدا و در آن وقت و انرژیتان را سرمایهگذاری کنید.
بازیکنهای حرفهای را تماشا کنید
بیشتر بازیهای حرفهای مهم این روزها از طریق یوتوب، توییچ یا کانالهای آنلاین دیگر به صورت زنده یا ضبط شده در دسترس قرار میگیرند. این یعنی برای این که بخواهید کارتان را شروع کنید، میتوانید نوع بازی کردن آنها را زیر نظر بگیرید و آن را آنالیز کنید. اگر میخواهید یک بازیکن حرفهای ورزشهای الکترونیک شوید، باید بتوانید مثل یک بازیکن حرفهای فکر و عمل کنید.
پلتفرم خود را انتخاب کنید
اگر بازیای که سراغ آن میروید روی چند پلتفرم در دسترس است، باید پلتفرم خود را از قبل انتخاب کنید. این یعنی بین پلیاستیشن، ایکسباکس، پیسی یا حتی نینتندو، انتخابهای مختلفی دارید. معمولا بیشتر بازیکنهای حرفهای روی پیسی بازی میکنند چرا که مهمترین و بزرگترین بازیهای رقابتی مثل دوتا، لیگ آو لجندز، بتل رویالها و غیره یا صرفا روی پیسی در دسترس هستند یا کنترل کردن آن با ماوس و کیبورد راحتتر است. با این حال بعضی از بازیها مثل بازیهای فایتینگ روی کنسول بزرگترین کامیونیتی خود را پیدا کردهاند.
روی یک بازی تمرکز کنید
برای رقابت کردن در ورزشهای الکترونیک، به ندرت پیش میآید که یک بازیکن بتواند در دو بازی مختلف به صورت همزمان حرفهای بازی کند. بنابراین بهتر است تا بازیهای دیگر را از برنامهتان حذف، و فقط روی بهتر شدن در یک بازی تمرکز داشته باشید.
زیاد تمرین کنید
اگر درباره وارد شدن به عرصه حرفهای ورزشهای الکترونیک مصر هستید، باید مثل یک کار تمام وقت با آن برخورد کنید. این یعنی حداقل بین 35 تا 40 ساعت وقت در هفته برای بهتر شدن در یک بازی لازم است. سعی کنید بین بازی استراحت داشته باشید و برنامهریزی مشخصی برای تمرین خودتان داشته باشید. یکی از نکتههای مهم، داشتن یک لیست از تمام اهدافی است که میخواهید به آنها در بازی برسید. در این صورت میتوانید تمرینهای هدفمندانهتری برای بازیتان داشته باشید.
تاکتیک بازیکنهای حرفهای را یاد بگیرید
شاید خیلی واضح باشد، اما یاد گرفتن تاکتیک حرفهایها میتواند به شما هم کمک کند تا در بازی خودتان حرفهای شوید. بازیکنهای حرفهای زمان زیادی را برای بهتر شدن صرف میکنند، بنابراین میتوانند به شما تاکتیکهایی را آموزش بدهند که خودشان در مدت زمان خیلی طولانیتر یاد گرفتهاند.
با بازیکنهای دیگر تمرین کنید
یکی از کارهایی که میتواند به شما برای بهتر شدن در ورزشهای الکترونیک کمک کند، حضور در رویدادهای مرتبط با آن بازی و پیدا کردن دوستهایی با هدف مشترک است. حتی اگر یک تیم ورزشهای الکترونیک مشخص داشته باشید، معمولا میتوانید با آنها رویدادهای تمرینی بگذارید تا از راه نزدیک و به صورت حضوری با هم تمرین کنید و تاکتیکهای جدید یاد بگیرید.
خودتان را به بقیه معرفی کنید
حضور داشتن در عرصه ورزشهای الکترونیک بدون رشد کردن و شناخته شدن توسط بقیه، بیمعناست. برای این منظور، وقتی احساس کردید که محتوای جالبی برای ارائه دارید، باید بتوانید آن را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید. استریم کردن بازیهایتان روی توییچ یا یوتوب میتواند علاوه بر این که به شناخته شدن شما کمک میکند، اعتماد به نفستان را در بازیها بهتر کند و انتقادهای سازندهای را هم برایتان به ارمغان بیاورد. جدای از اینها، داشتن یک اکانت اینستاگرام و توییتر برای هر تولیدکننده محتوای دیجیتالی لازم است.
به یک تیم یا لیگ بپیوندید
مهم نیست که در یک بازی تیمی یا تک نفره بازی میکنید. بازیکنهای بزرگ همیشه تیم دارند و هیچ بازیکن بزرگی هم از روز اول یک شبه به شهرت نرسیده است. کارتان را با عضویت در تیمهای کوچکتر شروع کنید تا هم افراد بیشتری مثل خودتان پیدا کنید هم بتوانید از مزایایی مثل حقوق، مربیهای حرفهای و غیره بهره ببرید.
از کارتان درآمدزایی کنید
پس از گذشت مدت زمان معلوم، میتوانید کم کم با فکر جدیتری سراغ درآمدزایی بروید. برای مانتایز کردن محتوایتان، باید روی موارد مختلفی سرمایهگذاری کنید. با این حال اولین راه میتواند به درآمد رساندن کانال یوتوب، دریافت حمایتهای نقدی از توییچ و سهیم شدن در درآمد تبلیغات با پلتفرمهای این چنینی است.
در ادامه میتوانید با کار بهتر، سراغ اسپانسرهای بزرگ بروید. اسپانسرها یک مسیر مهم و جدی در ورزشهای الکترونیک هستند و با تکیه کردن به آنها، میتوانید حداقل از نظر مالی، دغدغههایتان را کمتر کنید و روی بازی تمرکز داشته باشید.
در تورنمنتها شرکت کنید
وقتی که به تواناییهای خودتان ایمان داشتید و تیم مناسب را هم پیدا کردید، وقت شرکت کردن در تورنمنتهای حرفهای است. تورنمنتها همیشه و در تمام طول سال اتفاق میافتند. این یعنی شما نه تنها فرصتی برای برنده شدن در آن تورنمنت و بردن جایزه دارید، بلکه میتوانید تجربه خیلی خوبی را هم از این طریق کسب کنید و نام خودتان را هم بزرگتر کنید.
نظر شما چیست؟ به نظرتان چه نکتههایی میتواند به بازیکنها برای درخشیدن در عرصه ورزشهای الکترونیک کمک کند؟