به هوای متحرک باد گفته می شود که یک منبع طبیعی انرژی برای به حرکت درآوردن اجسام است. وجود تفاوت بین چگالی توده هوای سرد و هوای گرم باعث به حرکت در آوردن هوا و ایجاد باد می شود و باد در واقع حرکت هوا به صورت افقی در سطح زمین است که به لحاظ سرعت و قدرت انواع مختلفی دارد. برای اینکه بدانید واحد اندازه گیری باد چیست و برای اندازه گیری سرعت باد از کدام وسیله استفاده می شود، در این مقاله از مگ تک همراه ما باشید.
واحد اندازه گیری باد
به مقدار مسافتی که هوا در واحد زمان طی می کند، سرعت باد گفته می شود. واحد اندازه گیری سرعت باد mph (مایل بر ساعت)، متر بر ثانیه، کیلومتر بر ساعت، فوت در دقیقه و ماخ بر ساعت است.
سرعت باد با چه وسیله ای اندازه گیری میشود
باد سرعت و جهت دارد. دستگاه های مختلفی وجود دارند که با استفاده از آنها می توان سرعت و جهت باد را اندازه گرفت.
باد سنج هوا وسیله ای است که با آن سرعت باد را اندازه می گیرند. این دستگاه علاوه بر سرعت هوای متحرک، قابلیت اندازه گیری دمای باد را هم دارد.
سرعت سنج باد فنجانی: دستگاهی به شکل کاپ یا فنجان معروف به بشقابی وجود دارد که به عنوان سنسور سرعت وزش باد می تواند بطور پیوسته انواع سرعت باد را تخمین بزند.
برای اندازه گیری سرعت باد با این دستگاه، فنجان هایی روی یک محور عمودی قرار داده می شوند و متناسب با حرکت و سرعت باد به حرکت در می آیند. با افزایش سرعت باد، حرکت فنجان ها سریع تر می شود.
همچنین برای تشخیص جهت باد، دستگاهی به شکل بادنما وجود دارد که جهت باد را تشخیص می دهد. تشخیص سرعت باد از روی بادنما بسیار ساده است.
برای اندازه گیری دقیق سرعت و جهت باد باید این دستگاه ها 10 متر بالاتر از سطح زمین قرار بگیرند.
سرعت سنج باد پره ای: باد سنجی دارای پره که با پیچیدن باد در آنها به گردش می افتد
سرعت سنج باد التراسونیک: یک روش دقیق که با استفاده از امواج التراسونیک سرعت باد را اندازه گیری می کند.
سرعت سنج باد حرارتی: از این وسیله بیشتر برای اندازه گیری سرعت باد در فضای بسته استفاده می شود و به این شکل است که درون یک میله سیم داغ قرار داده شده و با حرکت باد و تغییر سرعت آن، دمای سیم تغییر می کند.
بادسنج لیزری مادون قرمز: اندازه گیری سرعت باد با قرار دادن این دستگاه در مدار الکتریکی و تخمین سرعت تغییر زاویه
بادسنج لیزری دوپلر: اندازه گیری سرعت باد براساس لرزش و ارتعاش ذرات موجود در هوا
مقاله جالبی بود
بنده آکای هستم
فارغالتحصیل رشته جغرافیای شهری و کارشناس Gis
تشکر از مطالب آموزنده تون