آموزش

آموزش تهیه بیمه سرقت برای موبایل

نویسنده : دانیال نوروزی۱۶ خرداد ۱۴۰۲
0 دیدگاه

با بالا رفتن قیمت گوشی‌های هوشمند، نگرانی درباره سالم نگه داشتن و محافظت از موبایل‌ها اهمیت بیشتری پیدا کرده و کاربران ترجیح می‌دهند این دستگاه‌ها را با گارانتی یا با بیمه سرقت خریداری کنند.

طی چند سال اخیر بیمه‌های موبایل اهمیت زیادی پیدا کرده‌اند و بسیاری از کاربران علیرغم هزینه بیشتری که این سرویس برای‌شان دارد، ترجیح می‌دهند این هزینه را متحمل شوند.

در این مقاله قصد داریم به نحوه بیمه گوشی‌های موبایل و انواع این بیمه‌ها بپردازیم.

در ابتدا لازم است فرق گارانتی با بیمه موبایل را ذکر کنیم تا این دو کاملا با یکدیگر تفکیک شوند. بیمه موبایل در واقع مکمل گارانتی است. گارانتی‌ها معمولا یک سری از خسارات را شامل می‌شوند که اصولا مشمول ضربه و شکستگی، آب‌خوردگی یا سرقت نمی‌‌شود. اما به‌علاوه موارد ذکر شده، سقوط از بلندی، نوسانات ولتاژ برق، آتش‌سوزی، سیل و زلزله و طوفان مشمول بیمه می‌شود.

پوشش گارانتی

گارانتی ضمانت و تعهدی است که شرکت در قبال خراب شدن قطعات دستگاهی که فروخته، ارایه می‌کند. هر یک از شرکت‌های تولیدکننده موبایل ممکن است تحت ضوابط و شرایط خاصی مدل‌های مختلف گوشی‌های‌شان را گارانتی کنند؛ مثلا قطعات خاصی در یک گوشی یا مدت زمان گارانتی ممکن است متفاوت باشد. اما برخی از مشکلاتی که در گوشی‌های موبایل شامل گارانتی نمی‌شوند شامل موارد زیر هستند:

  • خرابی ناشی از آب خوردگی
  • خرابی ناشی از ضربه
  • دزدیده شدن
  • صدمات خارجی که کاربر در آن‌ها دخیل است
  • سوختن پیکسل‌های LCD

موارد ذکر شده بخشی از تبصره‌ها و محدودیت‌های گارانتی گوشی‌های موبایل است. در بسیاری از موارد شرکت‌های ارایه دهنده خدمات گارانتی با استناد به موارد بالا از تعمیر گوشی تحت ضوابط گارانتی سرپیچی می‌کنند. به همین دلیل بیمه موبایل طی چند سال گذشته محبوبیت یافته است که در ادامه به پوشش بیمه‌های موبایل می‌پردازیم.

بیمه موبایل

بیمه موبایل خسارت‌هایی که شامل گارانتی و ضمانت نامه نمی‌شود را پوشش می‌دهد و در شرایطی مثل شکستن LCD، خرابی ناشی از آب خوردگی و دزدیده شدن موبایل، خسارت را پرداخت می‌کند.

  • آب خوردگی
  • نوسانات برق
  • ضربه خوردگی
  • شکستن LCD
  • آتش سوزی، انفجار، سیل و طوفان
  • سرقت با شکست حرز (دزدی از داخل اتومبیل، محل کار و منزل با تایید مقامات انتظامی و قضایی)

شکست حرز به معنی شکستن مانع برای سرقت، مثلا دزدی با شکستن در، قفل یا پنجره است. شکست حرز به معنی متوسل شدن به زور است که به این ترتیب سرقت معمولی و بدون زور یعنی بدون حرز را بیمه موبایل پوشش نمی‌دهد.

مواردی که تحت پوشش بیمه موبایل قرار نمی‌گیرند

قرارداد بیمه موبایل هم مثل سایر بیمه‌ها شامل مجموعه تبصره‌ها و بندهایی است که شامل مواردی می‌شود و مشمول برخی موارد نمی‌شود.

  • خسارت‌های ناشی از تعمیر نامناسب
  • عیوب ظاهری مثل خراشیدگی
  • زنگ‌زدگی یا فاسد شدن تدریجی در اثر شرایط آب و هوایی
  • خسارات‌ عمدی توسط صاحب گوشی
  • خسارتی که باعث مخدوش شدن شماره سریال دستگاه شود
  • تعمیر و بازشدگی در مراکزی غیر از مرکز تخصصی صدور و پشتیبانی طرف قرارداد بیمه

مدت زمان اعتبار بیمه موبایل

معمولا بیمه موبایل یک سال و قابل تمدید است و در طول مدت اعتبار بیمه نامه، فقط یک بار می‌توان از خدمات بیمه استفاده کرد. همانند سایر بیمه‌ها اگر در طول مدت بیمه، گوشی شما دچار مشکل نشد و از بیمه استفاده نکنید می‌توانید برای تمدید تخفیف بگیرید.

نحوه دریافت بیمه برای موبایل

اگر شما هم نگران آسیب دیدن گوشی خود هستید بهتر است تلفن همراه‌تان را بیمه کنید. برای این کار لازم است به یکی از شرکت‌های ارایه دهنده بیمه سر بزنید و با وارد کردن اطلاعات‌ گوشی و پرداخت هزینه یک ساله، گوشی خود را بیمه کنید.

شرکت‌های ارایه دهنده بیمه موبایل

شرکت‌های بیمه پارسیان و سامان از جمله کمپانی‌هایی هستند که بیمه کالای الکترونیک ارایه می‌کنند.

شرکت بیمه سامان دارای طرحی به نام الماس است که شامل خدمات زیر می‌شود:

  • هزینه تعمير دستگاه آسيب ديده شامل تامين قطعات و دستمزد مرکز تعميرات
  • پرداخت خسارت بابت هزینه تعمیرات فقط یک بار
  • جبران خسارت کلی تجهيزاتی که طبق نظر مراکز تخصصي خدمات فنی تجهيزات الکترونيک شرکت بيمه سامان، قابل تعمير نیستند
  • سقف تعهد پرداخت هزینه در زمان بروز خسارت احتمالی حداکثر ۵۰ ميليون تومان

بیمه پارسیان نیز سه طرح متفاوت به نام‌های برنز، نقره‌ و طلایی برای بیمه موبایل دارد که تنها در طرح طلایی سرقت با شکست حرز پوشش داده می‌شود و البته در این طرح دستگاه در محل مورد نظر کاربران به آنها تحویل داده می‌شود. مدت انجام تعمیرات موبایل در طرح برنز ۱۰ روز کاری، در طرح نقره‌ای ۷۲ ساعت و در طرح طلایی بیمه موبایل پارسیان تنها یک روز است.

سایر بیمه‌ها

غیر از شرکت‌های بیمه پارسیان و سامان، شرکت‌های دیگر مثل ازکی و دیگارد نیز اقدام به ارایه بیمه موبایل می‌کنند.

بیمه موبایل ازکی

ازکی یکی دیگر از بیمه‌های موبایل به‌شمار می‌رود که می‌توان به شکل آنلاین و با وارد کردن اطلاعات موبایل، تبلت یا لپ تاپ خود قیمت این بیمه را در شرکت‌‌های مختلف مشاهده و با هم مقایسه کنید.

ازکی بیمه نامه موبایل یک روزه صادر و برای مشتریان ارسال می‌کند. این بیمه شامل بیمه آتش سوزی رایگان، تخفیف بیمه شخص ثالث و بدنه می‌شود.

بیمه موبایل دیگارد

دیگارد شامل بیمه سبز، نارنجی و آبی است که هر کدام خدمات خاصی ارایه می‌دهند. مثلا در بیمه دیگارد سبز، اگر قیمت موبایل‎ ۲۰ میلیون تومان باشد، با پرداخت ۱۹۹ هزار تومان می‌توان گوشی را بیمه کرد. بیمه دیگارد نارنجی، برای گوشی‌های تا سقف ۵۰ میلیون تومان است که با ۵۹۹ هزار تومان می‌توان گوشی را بیمه کرد و بیمه دیگارد آبی شامل گوشی‌هایی با قیمت تا ۸۵ میلیون تومان است که با پرداخت یک میلیون تومان می‌توان دستگاه را بیمه کرد.

خسارت‌های تحت پوشش دیگارد

اگر موبایل شما به هر نحوی به سرقت برود، تنها با یک گزارش پلیس، دیگارد تا ۸۵ درصد قیمت گوشی را پرداخت می‎کند.

همچنین دیگارد فقط به سرقت محدود نمی‎شود. اگر LCD گوشی موبایل بشکند یا گوشی دچار آب‌خوردگی، نوسانات برق، آتش‎سوزی و حوادث طبیعی شود، دیگارد تا ۸۵ درصد این خسارت‎ها را پوشش می‎دهد.

مدت زمان پوشش بیمه دیگارد یک ساله است و می‌توان تمام کارهای بیمه را به شکل آنلاین انجام داد.

باید به این نکته توجه کنید که پرداخت خسارت بیمه موبایل در اکثر شرکت‌ها دوره انتظار ۱۰ روزه است؛ یعنی اگر تا ۱۰ روز بعد از خرید بیمه موبایل خسارت ببینید خسارتی به شما پرداخت نمی‌شود. از طرفی هم بعد از خسارت یا سرقت موبایل باید در ۴۸ ساعت آن را به شرکت بیمه اطلاع دهید تا برای دریافت خسارت با مشکل مواجه نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید