بازی

راه‌های امنیتی و کنترل کودکان در پلتفرم دیسکورد

نویسنده : دانیال نوروزی۱۹ شهریور ۱۴۰۲
0 دیدگاه

دیسکورد به عنوان یک پلتفرمی که بین گیمرها محبوب است، به عنوان شبکه‌ای اجتماعی شناخته می‌شود که می‌تواند برای کودکان مضر باشد. در این مطلب در مگ تک به راه‌حل‌های کنترلی به خصوص از سمت والدین می‌پردازیم.

اینترنت یکی از بهترین منابع برای یادگیری کودکان است. اما جلوگیری از آسیب دیدن بچه‌ها و تماشای محتوای نامناسب برای سن آن‌ها، دغدغه هر پدر و مادر و البته هر جامعه‌ای است.

از آن جایی که جلوگیری از برخورد بچه‌ها با تکنولوژی و اینترنت نه ممکن و نه کاری قابل پیشنهاد است، بهتر است تا والدین راهکارهایی را بدانند تا بتوانند امنیت بچه‌های خودشان در فضای مجازی را تامین کنند. یکی از بزرگترین فضاهای آنلاین مخصوصا برای ارتباط با دیگران، دیسکورد است. اما دیسکورد چیست و چطور باید امنیت بچه‌هایمان را در چنین فضایی تامین کنیم؟

دیسکورد چیست و چرا بچه‌ها از آن استفاده می‌کنند؟

دیسکورد سال 2015 ساخته شد و از ابتدا یک پلتفرم برای ارتباط گیمرها با یکدیگر بود. در طول سال‌ها، دیسکورد به ابزاری حرفه‌ای‌تر و کامل‌تر تبدیل شده و حالا میلیون‌ها نفر آدم در سراسر دنیا از آن به صورت روزانه استفاده می‌کنند. دیسکورد روی تقریبا تمام سیستم عامل‌ها و پلتفرم‌ها از جمله کامپیوتر، گوشی و تبلت در دسترس است و حتی می‌توان از طریق نسخه وب و مرورگر به آن دسترسی پیدا کرد. بنابراینب بچه‌ها می‌توانند خیلی راحت به آن دسترسی داشته باشند.

دیسکورد میلیون‌ها کامیونیتی و کاربر فعال دارد که در سرورها (آن طور که دیسکورد آن‌ها را نامگذاری کرده) جمع می‌شوند. تعداد سرورها کم نمی‌شود و به مرور زمان همواره در حال بیشتر شدن است چرا که ساخت سرور در دیسکورد رایگان است. بعضی از این سرورها فقط به صورت پرایوت و به وسیله دعوت دسترسی‌پذیر هستند و بقیه آن‌ها برای عموم در دسترس قرار دارند و فقط با یک کلیک می‌توان در آن‌ها عضو شد. مثل هر کس دیگری، بچه‌ها برای ارتباط با یکدیگر و پیدا کردن دوست‌های جدید از دیسکورد استفاده می‌کنند تا در کامیونیتی‌های جدید وارد شوند.

آیا دیسکورد حالت کنترل والدین دارد؟

برای استفاده از دیسکورد، لازم است که شما 13 سال تمام داشته باشید. با این حال، این پیش‌نیاز برای این کار بررسی نمی‌شود چرا که دیسکورد در هنگام ثبت نام از شما نمی‌خواهد تا سن‌تان را تایید کنید. در عین واحد، باید در نظر داشته باشید که دیسکورد فقط برای فرستادن متن نیست و می‌توان در آن عکس و ویدیو فرستاد و مهم‌تر از همه، تماس صوتی و تصویری برقرار کرد. به بیان دیگر، کودکان ممکن است خیلی سریع‌تر در چنین فضایی با محتوای ناخوشایند و نامناسب سن‌شان روبرو شوند. بنابراین کنترل والدین مخصوصا برای کودکان در سن پایین‌تر اهمیت بیشتری دارد.

برای سال‌ها، دیسکورد هیچ سیستم کنترل والدینی نداشت و والدین مجبور بودند تا از راه‌های شخص ثالث برای این کار استفاده کنند. در جولای 2023، دیسکورد بالاخره حالت کنترل والدین یا Family Center خود را راه‌اندازی کرد و در یک بلاگ پست جزئیات آن را به اشتراک گذاشت.

به طور خلاصه، تنها کاری که لازم است انجام دهید، رفتن به مسیر Setting > Family Center است تا این کار را انجام دهید. هم والدین (یا مراقب) و هم کودک باید با شرایط آن موافقت کنند. وقتی که انجام این کار نهایی شد، شما به هر گونه اطلاعاتی که فرزند شما با آن در تماس است، دسترسی خواهید داشت و می‌توانید پیام‌ها و تماس‌های آن‌ها در کنار درخواست‌های دوستی را بررسی کنید. علاوه بر این، یک خلاصه از تمام فعالیت‌ها به صورت هفتگی برای شما ایمیل خواهد شد.

سازمان‌هایی مثل ConnectSafely و Natinaol Parent Teacher Association یا PTA، هر دو این سیستم دیسکورد برای کنترل والدین را بررسی کرده‌اند. رئیس ConnectSafely در این باره می‌گوید که این قابلیت به والدین اجازه می‌دهد تا فرزندان خود را کنترل کنند در حالی که حریم شخصی کودک مختل نمی‌شود.

5 نکته برای این که کودکمان را در دیسکورد امن نگه داریم

کنترل والدین عا لی است و قطعا می‌تواند خیلی به تجربه و امنیت کودک شما در فضای آنلاین کمک کند. اما موارد دیگری هم هستند که شما به عنوان یک والد می‌توانید انجام دهید تا بدون دخالت در حریم شخصی آن‌ها، به آن‌ها کمک کنید.

راحت ارتباط برقرار کنید!

به عنوان پدر یا مادر، شما باید بتوانید درباره موضوعاتی مثل امنیت در اینترنت با آن‌ها آزادانه صحبت کنید و از خطرهایی که یک سن زیر سن قانونی می‌تواند با آن‌ها روبرو شود، مطلعشان نمایید. چه نگران مسائل سایبرسکوریتی هستید چه می‌ترسید که فرزندتان ممکن است طعمه اذیت و آزار آنلاین شود، این نکته برای شماست

به فرزندتان آموزش دهید!

درست است که کودکان امروزی خیلی بیشتر از کودکان نسل‌های گذشته با تکنولوژی درگیر هستند، اما خیلی راحت می‌توان فهمید که اهمیت زیادی به امنیت آنلاین در فضاهای امروزی داده نمی‌شود. این دلیلی برای آن است که به فرزندتان آمزوش دهید و به آن‌ها یاد بدهید که چه مواردی را باید در فضای آنلاین رعایت کند تا دچار مشکل نشود.

محدودیت زمانی بگذارید!

محدودیت زمانی گذاشتن کاری لازم است که باید حتما آن را انجام دهید. استفاده زیاد از دیسکورد (به طور کلی، کار زیاد با صفحه نمایش) می‌تواند باعث عدم تحرک فرزند شما و شرکت نکردن در فعالیت‌های فیزیکی شود و در ادامه می‌تواند به ارتباطات او در دنیای واقعی هم لطمه وارد نماید.

برای فرزندانتان یک نمونه باشید!

اذیت و آزار دیگران در اینترنت چیز جدیدی نیست و خیلی از ما هم ممکن است در سنین بالاتر در فضای آنلاین با دیگران خیلی برخورد مناسبی نداشته باشیم. پدر و مادر اولین معلم فرزند هستند و بسیار مهم است که شما بتوانید برای او نمونه خیلی خوبی باشید و با دیگران به خوبی رفتار نمایید.

تفکر فرزندتان را تشویق کنید!

تمام نکات قبلی به درد شما نمی‌خورد اگر فرزندتان نتواند برای خودش به صورت مستقل تصمیم بگیرد و در لحظه، بهترین فکر ممکن را داشته باشد. بنابراین مهم است تا به او یاد بدهید که چطور در فضای آنلاین رفتار کند. تشویق کردن او می‌تواند یک قدم خیلی مهم باشد.

دیدگاهتان را بنویسید