کشور هندوستان در هفته گذشته توانست با موفقیت یک ماموریت فضایی به نام چاندرایان ۳ را انجام دهد و اولین کشوری شود که یک لندر را در قطب جنوب ماه فرود میآورد. در این ماموریت، سازمان فضایی هندوستان (ISRO) توانسته است ترکیبات و عناصر مختلف در نزدیکی قطب جنوب ماه را بررسی کند.
ISRO اعلام کرده است که با استفاده از ابزار طیف سنجی شکست لیزری (LIBS) روی کاوشگر چاندرایان ۳، توانسته است اندازهگیری محیطی از ترکیبات مختلف در این منطقه انجام دهد. این اندازهگیریها نشان میدهد که سولفور در قطب جنوب ماه وجود دارد. این بررسیها با استفاده از ابزارهای مدارگردها تا به حال انجام نشده بود.
همچنین، تحلیل طیف سنجی نشان میدهد که عناصری مانند آلومینیوم، کلسیم، آهن، کرومیوم و تیتانیوم نیز روی سطح ماه وجود دارند. تحلیلهای بیشتر نیز نشان میدهد که منگنز، سیلیکون و اکسیژن نیز در این منطقه وجود دارند.
کاوشگر چاندرایان ۳ با استفاده از ۶ چرخ روی قطب جنوب ماه حرکت میکند و تصاویر و دادههای علمی را در طی دو هفته جمعآوری و به زمین منتقل میکند. این ماموریت برنامه فضایی هندوستان را پس از تعویقی عظیم در سالهای گذشته دوباره رونق بخشیده است.
ماموریت چاندرایان ۳ از زمان پرتاب آن تا فرود موفقیتآمیز روی ماه، کارشناسان را به خود مشغول کرده است و این موفقیت بزرگ مورد توجه بسیاری از مردم و محققان قرار گرفته است. این موفقیت نشان میدهد که هندوستان نیز در زمینه مطالعه و بررسی فضا پیشرفتهای قابل توجهی کرده است.