تلسکوپ فضایی جیمز وب پدیدهای غیرعادی را رصد کرده و به احتمال زیاد نوعی ماده تاریک را ثبت کرده است. تصویری که از این تلسکوپ منتشر شده سه شیء را نشان میدهد که به احتمال زیاد جزء «ستارگان تاریک» هستند؛ هرچند با دقت نمیتوان گفت این ستارگان تاریک چه چیزی هستند.
محققان دانشگاه تگزاس در مقالهای ادعا کردهاند تصویر جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب ستارگان تاریک را نشان میدهد و احتمالاً این ستارگان انرژی خود را از ماده تاریک تأمین میکنند.
مشاهدات تلسکوپ فضایی نشان میدهد سه شیء دوردست، ویژگیهایی دارند که با ستارگان تاریک همخوانی دارد. البته دمای آنها کافی برای فرآیند همجوشی نیست.
محققان در مقالهای که درباره این اکتشاف منتشر کردهاند میگویند: «مجموعهای از پارامترها وجود دارد که شکلگیری، تکامل و ویژگیهای قابل مشاهده ستارگان تاریک را کنترل میکند.»
این سه ستاره به اسامی JADES-GS-z13-0، JADES-GS-z12-0 و JADES-GS-z11-0 احتمالا در آینده هدف رصدهای بیشتر توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب قرار میگیرند. دانشمندان با این رصدها میخواهند بررسی کنند که آیا در باندهای فرکانس خاص افزایش یا کاهشی در شدت نور این ستارگان وجود دارد یا خیر.
سپس این دادهها شبیهسازیهای مربوط به انرژی ستارگان تاریک مقایسه خواهد شد.
دانشمندان باور دارند ماده تاریک، بخش عمدهای از ماده جهان را تشکیل میدهد اما با تلسکوپهای مرسوم دیده نمیشود. همانطور که ستارگان عادی سوخت خود را از مواد عادی تأمین میکنند، ستارگان تاریک احتمالاً سوخت خود را از مواد تاریک میگیرند. مطالعه روی این ستارگان میتواند دانشمندان را در درک اینکه چگونه اولین نورها در کیهان تولید شدند کمک کند. پژوهشگران باور دارند ستارگان تاریک اولین ستارگانی بودهاند که تنها پس از حدود 700 میلیون سال در کیهان شکل گرفتهاند.