آموزش

شارژر وایرلس چگونه کار میکند و چطور از آن استفاده کنیم؟

شارژر وایرلس چگونه کار میکند
نویسنده : ساناز محمدی۲۲ خرداد ۱۴۰۳
0 دیدگاه

شارژرهای بی سیم فناوری کاربردی و محبوبی هستند که از قرن 19 میلادی به دنیای دیجیتال معرفی شدند و بعد از توسعه و گسترش، فعالیت رسمی خود را در شرکت های سامسونگ و اپل آغاز کردند. با استفاده از این تکنولوژی، دیگر نگران همراه نداشتن شارژر و یا پریز برق نخواهید بود و از اتصال گوشی به برق برای ساعات طولانی نجات پیدا می کنید. اما آیا شارژرهای وایرلس هیچ سیمی ندارند؟ عملکرد آنها چگونه است؟ همراه مگ تک باشید تا توضیحات کاملی در مورد اینکه شارژر وایرلس چگونه کار می کند ارائه دهیم.

شارژر بی سیم چگونه کار میکند

شارژر بی سیم یا وایرلس دستگاهی است که بدون سیم عمل می کند و از طریق القای مغناطیسی، انرژی الکتریکی را به دستگاه هایی مانند گوشی هوشمند، ساعت هوشمند و سایر گجت ها انتقال می دهد. شاید تصور کنید شارژرهای وایرلس از هرگونه سیم و اتصال به برق بی نیاز هستند، اما در واقع پد شارژرهای وایرلس برای تأمین انرژی اولیه خود به اتصال مستقیم به برق نیازمند هستند.

شارژر وایرلس به گونه‌ ای طراحی شده که دستگاه‌ های الکترونیکی مانند گوشی‌ های هوشمند را بدون نیاز به اتصال مستقیم سیمی شارژ می کند. با این حال، خود شارژر وایرلس به یک منبع تغذیه (برق) نیاز دارد و به همین دلیل یک کابل برق به آن متصل می‌ شود. بنابراین، اگرچه دستگاه‌ هایی که روی پایه شارژر قرار می‌ گیرند نیازی به سیم ندارند، اما خود پایه شارژر به یک منبع برق از طریق سیم متصل است.

در مجموع، شارژر وایرلس شامل دو بخش است:

  • بخش بی‌ سیم که گوشی یا دستگاه را شارژ می‌ کند
  • بخش سیمی که شارژر را به منبع تغذیه متصل می‌ کند

راحتی و سهولت استفاده، عدم پارگی سیم شارژر و کاهش نیاز به کابل‌ های متعدد، عدم داغ شدن آداپتور، سازگاری با تکنولوژی، امکان شارژ در خودرو و مکان های عمومی از جمله مزایای استفاده از شارژرهای وایرلس هستند.

تسلا جزو اولین کمپانی هایی است که شارژر بی‌ سیمی را تولید کرد.

انواع شارژر وایرلس

شارژرهای وایرلس عمدتاً بر اساس تکنولوژی‌ های مختلفی که برای انتقال انرژی استفاده می‌ کنند، دسته‌ بندی می‌ شوند. در این بخش به بررسی انواع مختلف شارژرهای وایرلس و توضیح هرکدام می‌ پردازیم:

شارژر القایی (QI)

شارژرهای Qi یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ ترین استانداردهای شارژ بی‌ سیم هستند که به دلیل راحتی و کارایی نسبی خود، به طور گسترده‌ ای مورد استفاده قرار گرفته‌ اند و به یکی از استانداردهای رایج در دنیای الکترونیک تبدیل شده‌ اند.

استاندارد این شارژر، فناوری شارژ القایی می باشد و نحوه عملکرد آن اینگونه است که از یک پد شارژ و یک دستگاه مجهز به گیرنده شارژ القایی استفاده می‌ کند.

فرآیند شارژ به این صورت است:

  • سیم‌ پیچ فرستنده درون پد شارژر قرار دارد و جریان الکتریکی را به یک میدان الکترومغناطیسی تبدیل می‌ کند.
  • سیم‌ پیچ گیرنده نیز درون دستگاه الکترونیکی (مثلاً گوشی) قرار دارد که بعد از دریافت میدان الکترومغناطیسی، آنرا به جریان الکتریکی تبدیل می‌ کند.
  • با قرار دادن دستگاه روی پد شارژ، انرژی به صورت بی‌ سیم انتقال پیدا می کند و باتری دستگاه شارژ می‌ شود.

از جمله مزایای این شارژر بی سیم؛ استفاده راحت، سازگاری با اکثر دستگاه ها، امنیت بالا و کاهش خطرات ناشی از اتصال مستقیم سیمی می باشد.

اما در مقابل در زمان طولانی تری دستگاه شما را شارژ می کند، حتما باید دستگاه روی پد شارژر قرار گرفته باشد و از فاصله زیاد عمل نمی کند و همچنین گرمای زیادی تولید می کند.

در استفاده از شارژرهای وایرلس QI، پد شارژ به برق متصل می شود و بعد از قرار دادن دستگاه روی پد، شارژ بصورت خودکار آغاز می شود. فعال بودن فرآیند شارژ از طریق نشانگر LED نمایش داده می شود.

  • قبل از اتصال به شارژر وایرلس از سازگاری دستگاه خود با این شارژرها اطمینان پیدا کنید.
  • برای شارژ سریع‌ تر، از پدهای شارژ با توان بالاتر استفاده کنید که با دستگاه شما سازگار باشند.
  • ممکن است به دلیل وجود قاب یا محافظ‌ های ضخیم، کارایی شارژ کاهش یابد.

شارژر مغناطیسی MagSafe

مگ سیف تکنولوژی‌ ای است که توسط شرکت اپل معرفی شده و برای شارژ بی‌ سیم و اتصال مغناطیسی آیفون‌ های نسل 12 به بعد به کار می‌ رود. این فناوری اولین بار با مک‌ بوک‌ ها معرفی شد و سپس برای آیفون‌ ها و دیگر دستگاه‌ های اپل توسعه یافت.

این فناوری شامل یک حلقه مغناطیسی در پشت آیفون می باشد که با استفاده از تکنولوژی القای الکترومغناطیسی، آیفون را با قرار گرفتن درست بر روی شارژر به صورت بی‌سیم شارژ می‌ کند. آهن‌ رباهای داخلی به تراز دقیق دستگاه و شارژر کمک می‌ کنند.
مگ سیف توانایی شارژ سریع‌ تری (تا 15 وات) نسبت به شارژرهای بی‌ سیم استاندارد دارد که فرآیند شارژ و اتصال لوازم جانبی را ساده و سریع می‌ کند.

اما قیمت بالاتری نسبت به لوازم جانبی غیرمغناطیسی دارد و به لوازم جانبی سازگار با این تکنولوژی نیازمند است.

اجزای شارژر وایرلس

شارژر وایرلس (بی‌سیم) از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده است که با هم کار می‌ کنند تا فرآیند شارژ بی‌ سیم را ممکن سازند. در این جدول به تشریح اجزای اصلی شارژر وایرلس می‌ پردازیم:

اجزاعملکرد
سیم‌ پیچ فرستندهاز جنس مس که با عبور جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی لازم برای انتقال انرژی را تولید می‌ کند
مدار درایورجریان متناوب (AC) را تولید می‌ کند که از طریق سیم‌ پیچ فرستنده عبور می‌ کند
برد کنترلعملکرد شارژر وایرلس را مدیریت و کنترل می‌ کند
سیم‌ پیچ گیرندهدریافت انرژی میدان مغناطیسی و تبدیل آن به جریان الکتریکی
مدار یکسوسازجریان متناوب (AC) تولید شده توسط سیم‌ پیچ گیرنده را به جریان مستقیم (DC) تبدیل می‌ کند
برد شارژمسئول مدیریت جریان و ولتاژ شارژ به باتری
محفظهپوشش و محافظ تمامی اجزا
نشانگر LEDنشان‌ دهنده وضعیت شارژ
سیستم‌ های حفاظتیمحافظت از دستگاه ها
آهن‌ رباهاتراز کردن دقیق دستگاه با سیم‌ پیچ فرستنده

شارژر وایرلس چگونه عمل میکند

شارژر وایرلس به شکل یک پد یا پایه (دایره ای یا مستطیل) می باشد که در جنس، طرح و رنگ های مختلفی وجود دارد و باید بر روی سطح صاف قرار بگیرد

این تصویر شارژرهای وایرلس را در سه سبک مختلف نشان می‌ دهد: یک پد شارژ ساده گرد، یک پایه شارژ عمودی و یک پد شارژ چند دستگاهه.

شارژ بیسیم چگونه کار میکند

نحوه عملکرد شارژربی‌ سیم اینگونه است که دو سیم‌ پیچ روبروی یکدیگر قرار گرفته و میدان مغناطیسی تشکیل داده اند و انرژی از این میدان مغناطیسی به دستگاه منتقل می‌ شود.

بزرگترین تفاوت‌ شارژرهای بی‌ سیم در فاصله بین دو سیم‌ پیچ است و تعداد دورهای سیم‌ پیچ‌ ها در تغییر ولتاژ موثر می باشند.

برای استفاده از شارژر وایرلس ، گوشی را از قسمت پشت در مرکز شارژر وایرلس قرار دهید، اگر گوشی شما تاشو است، آنرا در حالت بسته و از قسمت پشت روی پد شارژر قرار دهید.

معایب شارژر وایرلس

شارژر وایرلس (بی‌ سیم) با وجود مزایای متعدد، دارای معایب و محدودیت‌ هایی نیز هست که در به آنها اشاره می‌ کنیم:

بازده کمتر

بازدهی شارژرهای وایرلس معمولا کمتر از شارژرهای سیمی است. این بدان معناست که بخشی از انرژی در طول فرآیند انتقال بی‌ سیم از بین می‌ رود و به گرما تبدیل می‌ شود و گرمای زیاد ممکن است به مرور زمان به دستگاه‌ها آسیب برساند یا کارایی باتری را کاهش دهد.

سرعت شارژ کمتر

در مقایسه با شارژرهای سیمی، شارژرهای وایرلس سرعت شارژ کمتری دارند. این موضوع به خصوص در مدل‌ های ارزان‌ تر و با قدرت پایین‌ تر مشهود است.

نیاز به هم‌ راستایی دقیق

برای شارژ بهینه، دستگاه باید به طور دقیق بر روی پد شارژ قرار گیرد. عدم هم‌ راستایی ممکن است منجر به کاهش سرعت شارژ یا عدم شارژ شدن کامل دستگاه شود.

محدودیت در فاصله شارژ

فاصله مؤثر شارژ در شارژرهای وایرلس بسیار محدود است و دستگاه باید به صورت مستقیم و نزدیک به پد شارژ قرار گیرد. این محدودیت باعث می‌ شود نتوان دستگاه را در فاصله دوری از شارژر قرار داد.

قیمت بالاتر

شارژرهای وایرلس معمولا گران‌ تر از شارژرهای سیمی هستند. همچنین، لوازم جانبی مانند کیس‌ ها یا قاب‌ های مخصوص ممکن است به هزینه‌ ها افزوده شود.

محدودیت حین شارژ

برخلاف شارژرهای سیمی که امکان استفاده از دستگاه در حین شارژ وجود دارد، استفاده از دستگاه‌ های شارژ شونده با شارژر وایرلس ممکن است دشوارتر باشد، زیرا دستگاه باید در محل خاصی ثابت باشد.

و در نهایت، با وجود استانداردهایی مانند Qi، برخی دستگاه‌ها ممکن است با همه شارژرهای وایرلس سازگار نباشند. این موضوع می‌تواند باعث شود تا کاربران نیاز به خرید شارژرهای خاص برای دستگاه‌های مختلف داشته باشند.

چگونه بفهمیم گوشی قابلیت شارژ بیسیم دارد

برای اینکه بدانید گوشی شما از فناوری شارژ بی‌ سیم پشتیبانی می کند یا خیر می توانید به دفترچه راهنمای گوشی داخل جعبه و یا وبسایت شرکت سازنده گوشی مراجعه و با وارد کردن مدل و مشخصات گوشی، سازگاری آن با شارژر وایرلس را مورد بررسی قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید