بازی

راهنمای بازی DOTA 2 – قسمت اول – شروع بازی (بخش اول)

راهنمای بازی DOTA 2
نویسنده : دانیال نوروزی۰۳ تیر ۱۴۰۲
0 دیدگاه

بازی DOTA 2 یکی از پرطرفدارترین بازی‌های آنلاین دنیاست که طرفداران بی‌شماری دارد. اگر به دنبال انجام این بازی و یادگیری اصول و قواعد آن هستید، ما در سلسله مطالب راهنمای بازی DOTA 2، به شما نکات ریز و درشت این بازی را می‌گوییم.

هر سال، بازی‌های جدید و هیجان‌انگیزی توسط توسعه‌دهندگان سخت‌کوش بازی منتشر می‌شوند که به بازیکنان از هر سلیقه و سبکی نوید ساعت‌ها سرگرمی می‌دهند و هر سال، عده‌ای از بازیکنان به بازی در عرصه نبرد آنلاین چند نفره (MOBA)، بازی‌هایی در سبک Dota 2 ادامه می‌دهند. این بازی همانند ارباب حلقه‌ها، برای سلطه بر همه بازی‌های دیگر ساخته شده است.

Dota 2 برای اولین بار در سال 2013 راه‌اندازی شد، 10 سال پس از گیم مود ساخت طرفداران در Warcraft III که از آن مشتق شده است. با این حال، علی‌رغم قدمت تقریباً دو دهه، این بازی رقابتی 10 نفره همچنان از طرفداران اختصاصی خود برخوردار است و فهمیدن دلیل آن سخت نیست. Dota 2 یک بازی بسیار پیچیده با بیش از 120 کاراکتر قابل بازی و بیش از 200 آیتم درون بازی است، به این معنی که هر گیم چالش‌های منحصربه‌فردی را برای غلبه بر آن‌ها و پیروز شدن ارائه می‌دهد. مانند یک بازی شطرنج سریع با صدها قطعه متحرک، وقتی در نهایت با آن درگیر می‌شوید، لذت‌بخش است و وقتی یک بازی عالی انجام می‌دهید، احساس شگفت‌انگیزی می‌کنید.

با در نظر گرفتن همه این موارد، نزدیک شدن به Dota 2 می‌تواند برای بازیکنان جدید ترسناک باشد، و آموزش برای بازیکنان قدیمی دشوار است. غیرممکن است که تمام استراتژی‌هایی که در بازی Dota 2 وجود دارد را بتوان در یک مقاله ساده و به‌راحتی و قابل هضم شرح داد. با این حال، می‌توانیم به شما پایه‌ای بدهیم که از آن شروع کنید تا در اولین گیم خود کاملاً سردرگم نشوید.

راهنمای بازی DOTA 2

هدف

هدف Dota 2 که توسط دو تیم پنج نفره بازی می‌شود، تخریب ساختمان اصلی در بیس تیم مقابل است. معروف به Ancient، از همین هدف است که نام Dota 2 گرفته شده است: Defense of The Ancients. کشتن دشمنان، از بین بردن تاورها و جمع‌آوری گلد همگی سرگرم‌کننده هستند، اما اگر تیم شما نتواند Ancient دشمن شما را نابود کند، معنایی نخواهند داشت.

این هدف نسبتاً ساده است (و هدفی که باید برای طرفداران دیگر بازی‌های MOBA مانند League of Legends آشنا به نظر برسد). با این حال، قبل از اینکه بتوانید به Ancient حریف برسید، ابتدا باید از چند مانع عبور کنید.

نقشه

نقشه پر درخت Dota 2 بیس یک تیم را در گوشه سمت راست بالای نقشه مربعی شکل و دیگری را در پایین سمت چپ قرار می‌دهد و آنها را تا حد امکان از هم دور می‌کند. سپس این دو بیس توسط سه لاین به هم متصل می‌شوند یکی از لبه بالایی نقشه، یکی از لبه پایینی، و یک لاین مورب سوم که مستقیماً از وسط می‌رود. شش تاور در فواصل منظم در امتداد هر لاین قرار دارند که به طور مساوی بین دو تیم تقسیم شده‌اند. این تاورها به طور خودکار به هر دشمنی که خیلی نزدیک شود حمله می‌کنند و تا هنگامی که سرپا هستند از ناحیه دور خود دفاع می‌کنند. به طور کلی ایده خوبی است که در اوایل بازی اطراف تاورهای دشمن زیاد نگردید.

با این حال، در نهایت باید با این تاورها مقابله کنید. قبل از اینکه بتوانید به بیس حریفان خود نفوذ کرده و به Ancient آنها حمله کنید، باید هر سه تاور دشمن را در امتداد حداقل یکی از این لاین‌ها نابود کنید. تا زمانی که تاورها سقوط کنند، ساختار‌های داخل بیس دشمن آسیب‌ناپذیر باقی می‌مانند.

بیس

به غیر از Ancient، چند ساختار مهم دیگر در بیس هر تیم وجود دارد.

فانتین نزدیک‌ترین نقطه به گوشه نقشه است و جایی است که هر گیم را شروع می‌کنید. همچنین جایی است که پس از مرگ و انتظار زمان مرگتان، دوباره اسپاون می‌شوید. ایستادن در فانتین به‌سرعت اچ‌پی و مانای شما را دوباره پر می‌کند و همچنین جایی است که می‌توانید آیتم‌های خریداری شده خود را دریافت کنید.

همچنین شش سازه به‌عنوان برکس در هر بیس وجود دارد. یک برکس Melee و یک برکس Ranged در ابتدای هر یک از سه لاین قرار دارد. این ساختارها مرجع اعزام نیروهای دفاعی هر تیم هستند که با هوش مصنوعی کنترل می‌شوند و به آنها «کریپ» می‌گویند. از بین بردن برکس‌های دشمن اجباری نیست، اما تیم‌ها معمولاً این کار را به هر حال انجام می‌دهند، زیرا از بین بردن هرکدام کریپ‌های همان نوع در همان لاین را تقویت می‌کند.

کریپ‌ها

چهار هم‌تیمی شما تنها متحدان شما در بازی Dota 2 نیستند، زیرا به شما یک منبع ثابت از گلد متحرک در قالب کریپ‌ها نیز ارائه می‌شود. در فواصل زمانی معین، گروه کوچکی از مینیون‌های غیر قابل بازی در شروع هر لاین برای هر تیم تولید می‌شوند. این کریپ‌ها یونیت‌های نسبتاً ضعیفی هستند که بدون فکر در جاده تعیین شده خود رژه می‌روند و به هر دشمنی که با آن برخورد می‌کنند حمله می‌کنند، خواه کریپ‌های دشمن، ساختمان‌ها یا بازیکنان تیم مقابل باشند.

این کریپ‌ها هستند که توجه شما را در قسمت‌های اولیه بازی به خود جلب می‌کنند. ماندن در کنار کریپ‌های خودی به آن‌ها اجازه می‌دهد تا بار هر تهاجم دشمنی که با آن مواجه می‌شوید را جذب کنند و همچنین با حمله به هر کسی که ممکن است به شما صدمه بزند، شما را پوشش می‌دهند.

کشتن کریپ‌های دشمن نیز یکی از مطمئن‌ترین راه‌ها برای جمع کردن گلد و اکس‌پی است. از گلد برای خرید آیتم‌ها استفاده می‌شود که می‌تواند هیروی شما را تقویت کند و حتی توانایی‌های جدیدی به آنها بدهد. در همین حال، به دست آوردن اکس‌پی، شخصیت شما را ارتقا می‌دهد و به شما اجازه می‌دهد قدرت‌های جدیدی برای هیروی خود یاد گرفته و یا قدرت‌های خود را تقویت کنید. گلد و اکس‌پی در چارچوب هر گیم معنا پیدا‌ می‌کنند. وقتی یک گیم جدید شروع می‌شود، این منابع رفرش شده و همه بازیکنان از ابتدا شروع می‌کنند.

هیروها

هر بازیکن در Dota 2 شخصیتی به نام هیرو را کنترل می‌کند که هر کدام دارای ویژگی‌ها و مهارت‌های منحصربه‌فرد خود هستند. بازیکنان قبل از شروع گیم انتخاب می‌کنند که چه شخصیتی (هیرویی) را می‌خواهند بازی کنند. وجود تنها یکی از هر هیرو در هر بازی مجاز است. پس از انتخاب یک هیرو، برای بقیه در هر دو تیم غیرقابل‌دسترس می‌شود.

بنابراین، بازیکنان باید تصمیم خود را بسنجند: آیا بهتر است یک هیرو را زودتر انتخاب کنید تا هیروی مورد نظر خود را تضمین کنید، یا بهتر است بعداً انتخاب کنید، زمانی که می‌توانید ملاحظات استراتژیک مانند مقابله با انتخاب‌های تیم مقابل و اطمینان از انتخاب‌های تیم خودی را در نظر بگیرید. کانتر کردن انتخاب‌های حریف بخش مهمی از فرایند انتخاب هیرو است.

اکثر هیروها دارای چهار قابلیت هستند: سه قابلیت معمولی و یک قابلیت آلتیمیت قدرتمند که تنها زمانی که به لول 6 برسند باز می‌شود. این قابلیت‌ها می‌توانند فعال باشند و برای استفاده از آن‌ها باید دکمه‌ای را فشار دهید (که معمولاً هزینه مانا دارد، مانا یک منبع اندازه‌گیری شده است که مانند اچ‌‎پی عمل کرده؛ ولی برای استفاده از قابلیت‌ها به کار می‌رود). یا منفعل، همیشه بی‌سروصدا در پیش‌زمینه کارشان را می‌کنند. بخش بزرگی از Dota 2 در حال یادگیری این می‌گذرد که چگونه قابلیت‌های مختلف با یکدیگر کار می‌کنند و با یکدیگر هم‌افزایی می‌کنند نه فقط در رابطه با هیروی شما، بلکه با (و علیه) هیروهای دیگر.

Strength, Agility یا Intellect؟

هیروها بر اساس یکی از سه ویژگی اصلی ساخته می‌شوند: قدرت، هوش و چابکی یا Strength، Intellect و Agility. اینکه کدام نوع هیرو را انتخاب می‌کنید به سبک بازی ترجیحی شما بستگی دارد، اما به طور کلی ترجیح داده می‌شود ترکیبی در تیم خود داشته باشید تا بتوانید نقاط ضعف یکدیگر را پوشش دهید.

هیروهای نوع Strength می‌توانند دمیج‌های زیادی را تحمل کنند، اما معمولاً نسبتاً کند هستند. هیروهای Intelligence می‌توانند دمیج زیادی وارد کنند، اما نسبتاً شکننده هستند و هیروهای Agility فرز و سریع هستند، اما در بیشتر شرایط آسیب‌پذیر هستند.

کری یا ساپورت؟

شما همچنین باید ارزیابی کنید که دوست دارید چه نقشی را در تیم خود بازی کنید. به طور کلی، بازیکنان تیم Dota 2 یا در نقش Carry یا Support قرار می‌گیرند. هر دو برای یک تیم مؤثر و متعادل مورد نیاز هستند.

هیروهای Carry در ابتدای بازی نسبتاً ضعیف هستند، زمانی که تمرکز آن‌ها باید روی کشتن کریپ‌ها باشد تا گلد و اکس‌پی کسب کنند. با این حال، آنها بعداً تبدیل به قوی‌ترین بازیکنان تیم خود می‌شوند و مسئولیت کشتن تیم مقابل و از بین بردن تاورها و در نهایت برنده شدن بازی را بر عهده می‌گیرند.

هیروهای ساپورت به هیروهای Carry کمک می‌کنند تا به این مرحله برسند، هیروهای دشمن را از آنها دور نگه دارند، برای آن‌ها موقعیت کشتن دشمن را فراهم کنند و اساساً مانند یک محافظ عمل کنند. در حالی که آن‌ها در اوایل بازی نسبتاً ترسناک هستند، قدرت آنها بعداً با قدرت گرفتن Carryها کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: راهنمای بازی DOTA 2 – قسمت اول – شروع بازی (بخش دوم)

دیدگاهتان را بنویسید