نورالینک، یکی از شرکتهای ایلان ماسک، از یک هیئت بازبینی مستقل تأییدیه دریافت کرده است تا اولین آزمایش انسانی تراشه مغزی خود را آغاز کند. این آزمایش 6 ساله روی افراد فلج انجام خواهد شد.
این مطالعه که PRIME نام دارد، روی آزمایش فناوری نورالینک برای کمک به افراد فلج برای کنترل دستگاههای مختلف تمرکز میکند. افراد داوطلب باید بالای 22 سال سن داشته باشند.
PRIME میخواهد بهصورت همزمان روی سه موضوع تحقیق کند:
- ایمپلنت N1 یا تراشه مغزی نورالینک
- ربات R1 یا ربات جراح که تراشه را درون مغز بیمار قرار میدهد.
- اپلیکیشن N1 یا نرمافزاری که به تراشه N1 متصل میشود و سیگنالهای مغزی را به عملگرهای کامپیوتری ترجمه میکند.
نورالینک میگوید در تمام سه موضوع بالا، میخواهد ایمنی و کارآمدی را آزمایش کند.
براساس اطلاعات منتشر شده، افراد داوطلب در ابتدا باید تحت یک پژوهش 18 ماهه قرار بگیرند که شامل 9 جلسه با محققان میشود. پس از این بازه زمانی، این افراد حداقل هفتهای دو ساعت در جلسات تحقیق درباره واسط مغز و رایانه (BCI) حضور خواهند داشت و پس از آن، در یک بازه زمانی 5 ساله، 20 بار دیگر در جلسات شرکت خواهند کرد.
نورالینک اطلاعاتی درباره تعداد افراد مدنظرش برای آزمایشها یا زمان شروع آزمایشها منتشر نکرده است. بااینحال، شرکت متعلق به ایلان ماسک هزینههای مربوط به تحقیق مانند سفر و مراجعه به مراکز مطالعه را خودش پوشش میدهد. علاوهبراین، نورالینک هنوز نگفته است که موقعیت انجام آزمایشها و جلسات کجا خواهد بود.
این شرکت تا به امروز وعدههای مختلفی داده است که اکثر آنها عملی نشدهاند. بنابراین نمیدانیم پژوهش PRIME چه زمانی آغاز میشود و چه نتایجی بههمراه دارد. بااینحال، بهنظر میرسد ایلان ماسک بالاخره به مغز افراد نفوذ میکند؛ هرچند نورالینک اولین شرکتی در جهان نخواهد بود که روی مغز انسان تراشه قرار میدهد.