آموزش

آیا شارژ سریع برای گوشی بد است؟

آیا شارژ سریع برای گوشی بد است؟
نویسنده : ساناز محمدی۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
0 دیدگاه

برای رفتن به مهمانی و یا یک جلسه کاری مهم عجله دارید اما می بینید گوشی شما شارژ زیادی ندارد و در حال خاموش شدن است. در چنین موقعیتی بهترین راه حل استفاده از فست شارژ یا روش شارژ سریع می باشد که می تواند در زمان کوتاه باتری گوشی شما را به حد قابل قبولی برساند. شاید این تصور ایجاد شود میزان انرژی که به یکباره به باتری گوشی وارد می شود، فشار زیادی به گوشی وارد می کند. اما آیا آیا شارژ سریع برای گوشی بد است و عمر گوشی را کم می کند؟ دراین مقاله از مگ تک همراه ما باشید تا جواب این سوال را به شما ارائه دهیم.

اینکه آیا شارژ سریع برای گوشی ضرر دارد یا نه را نمی توان به طور قطع با بله یا خیر جواب داد. قبل از هرچیز به طور مختصر و مفید توضیح می دهیم که شارژ سریع گوشی چیست.

شارژ سریع، تکنولوژی است که با تامین سطح بالایی از انرژی برای باتری گوشی، فرآیند شارژ گوشی های هوشمند را به میزان قابل توجهی افزایش داده و به کمک آن می توان در زمان کوتاهتری گوشی را شارژ کرد.

روش های استاندارد و معمول برای شارژ کردن گوشی حداقل به 2 تا 3 ساعت زمان نیاز دارند، اما با استفاده از شارژ سریع گوشی می توان این زمان را به 1 ساعت رساند.

کلید شارژ سریع در نحوه مدیریت انرژی نهفته است. هنگام شارژ گوشی هوشمند، شارژر و باتری با هم در ارتباط هستند و برای شارژ سریع گوشی به کابل و آداپتوری نیاز خواهید داشت که بر اساس استانداردهای شارژ سریع ساخته شده باشند.

در اکثر گوشی های هوشمند امکان فست شارژ Fast Charging وجود دارد و همچنین با شارژ کامل گوشی جریان برق بطور خودکار قطع می شود.

ضمن اینکه گوشی ها تغییرات ولتاژ را شناسایی و مانع از آسیب آنها به گوشی می شود.

فست شارژ یا شارژ سریع باتری به تنهایی باعث آسیب به گوشی نمی شود و بد نیست، اما چیزی که در شارژ سریع می تواند برای گوشی مضر باشد، گرم شدن بیش از حد باتری است که در باتری های لیتیومی بیشتر اتفاق می افتد؛ چرا که به ولتاژ و آمپر بیشتری هم نیاز دارند. ازاین رو شارژ سریع برای گوشی در دراز مدت می تواند برای گوشی بد باشد و یا به اصطلاح گوشی را خراب کند.

عملکرد شارژ سریع گوشی چگونه است

اگر نمی دانید شارژ سریع چگونه کار می کند، چندین نکته مهم وجود دارد که باید بدانید. شارژ سریع نوع خاصی از شارژ است که به منظور شارژ سریع تر از حالت عادی بکار می رود. به منظور درک نحوه عملکرد آن، ابتدا نگاهی به عملکرد باتری ها و شارژرها می اندازیم. 

زمانی که شارژر را به گوشی می اندازیم، جریان برق به شکل جریان الکتریکی از شارژر به باتری گوشی ارسال می شود. باتری این جریان را ذخیره می کند تا بعداً در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد. اکنون، جریان الکتریکی را مانند جریان آب درون یک لوله در نظر بگیرید. هر چه آب (جریان) بیشتر باشد، باتری سریع تر پر می شود (شارژ می شود).

شارژر سریع با افزایش جریان الکتریکی نسبت به شارژرهای معمولی کار می کند. به منظور عملکرد بهتر، شارژر سریع به کابل USB type C نیاز خواهد داشت. 

این مانند استفاده از یک لوله بزرگ تر به منظور پر کردن سطح آب است. سطح سریع تر پر می شود زیرا آب به یکباره درون لوله جریان می یابد. 

اما یک نکته وجود دارد: اگر جریان بیش از حد خیلی سریع وارد باتری شود، باتری ممکن است داغ شود و آسیب ببیند. 

به همین دلیل است که شارژرهای سریع به صورت هوشمند طراحی می شوند. آن ها با گوشی در ارتباط هستند تا ببینند که آیا جریان بیش از اندازه برای باتری بی خطر است یا نه. 

هر چه باتری گوشی موبایل به رسیدن به ظرفیت کامل نزدیک تر شود، میزان جریان ارسالی توسط شارژر سریع کاهش می یابد تا آسیبی به باتری وارد نشود. 

این یکی از اصلی ترین تفاوت های بین شارژرهای سریع و شارژرهای معمولی به شمار می رود. 

در حالی که هر دو شارژر تا حدی با گوشی در ارتباط هستند، شارژرهای سریع در تنظیم انتقال برق به منظور شارژ سریع تر و ایمن تر باتری بهتر عمل می کنند. 

ایا شارژ سریع گوشی را خراب میکند

حالا فست شارژ چه تاثیری روی باتری گوشی دارد؟ بطور کلی شارژ سریع ذاتاً برای گوشی بد نیست و در شرایط مناسب، شارژ سریع هیچ ضرری برای گوشی ندارد. اما در شرایط خاصی می تواند به گوشی شما آسیب بزند. 

از معایب شارژ سریع گوشی این است که امکان دارد این شارژرها بر اساس استانداردهای ایمنی یکسانی ساخته نشده باشند، فاقد پروتکل های ارتباطی مناسب و ویژگی های حفاظتی باشند. در نتیجه، منجر به حرارت بیش از اندازه، شارژ بیش از اندازه و حتی آسیب رسیدن به باتری گوشی می شود.

یکی دیگر از مواردی که باید در نظر بگیرید، تامین برق شارژر است. خرید یک محافظ می تواند به حفاظت از گوشی در برابر نوسانات احتمالی برق که ممکن است در سیستم الکتریکی رخ دهد، کمک کند.

صرف نظر از این که از شارژر سریع استفاده می کنید یا شارژر معمولی، این نوسانات می توانند به گوشی هوشمند و شارژر آسیب بزند.

همچنین استفاده از شارژر سریع بی کیفیت یا تقلبی می تواند خطراتی را برای گوشی شما ایجاد کند.

دومین موردی که در رابطه با معایب شارژ سریع مطرح است گرم شدن پیش از حد گوشی است از آنجایی که در یک بازه زمانی مقدار جریان الکتریسته بیشتری وارد گوشی می‌شود ممکن است گرمای بیشتری نیز تولید کند. دمای بیش از حد گوشی نیز ممکن است آسیب سخت‌افزاری به گوشی را در پی داشته باشد. باز هم گفته می شود که زمانی که دمای محیط متعادل باشد مشکل خاصی به وجود نمی‌آید؛ اما اگر برای مثال همزمان بخواهید گوشی خود را به شارژ بزنید و بازی کنید اینجاست که کمی باید تعامل کنید.

دانستن زمان شارژر سریع و نحوه استفاده صحیح از آن می تواند به شما کمک کند تا از این فناوری حداکثر بهره را ببرید و در عین حال خطرات احتمالی را به حداقل برسانید.

استفاده از یک شارژر اورجینال و معتبر باعث می شود تا شارژ سریع کاملاً ایمن و بی خطر باشد. 

سازندگان، این شارژرها را به گونه ای طراحی می کنند که با گوشی هماهنگ باشند و انتقال انرژی برق به باتری مدل خاص گوشی هوشمند شما به درستی انجام شود.

بهترین و قویترین شارژ سریع گوشی

برای یافتن بهترین شارژرهای سریع، با بررسی این موضوع شروع کنید که آیا سازنده گوشی شما شارژر سریعی که به طور خاص برای دستگاه شما طراحی شده است را ارائه می دهد یا نه. 

این کار سازگاری و عملکرد مطلوب را تضمین می کند. اگر سازنده، شارژر سریع ارائه نمی دهد یا می خواهید گزینه های دیگر را بررسی کنید، به دنبال برندهای معتبری باشید که برای تولید شارژرهای باکیفیت شهرت دارند. 

همیشه نظرات کاربران و توصیه های کارشناسان را بررسی کنید تا از مطابقت شارژر سریع با انتظاراتتان مطمئن شوید.

علاوه بر این، مطمئن شوید شارژری که انتخاب می کنید از استاندارد شارژ سریع مورد استفاده گوشی شما پشتیبانی کند.

بهترین شارژرهای سریع از فناوری هوشمند استفاده می کنند تا از آسیب نرسیدن به گوشی هنگام شارژ اطمینان حاصل شود. به همین دلیل است که باید از شارژر سریع که توسط شرکت معتبر ساخته شده است، استفاده کنید. 

به خاطر داشته باشید که برای شارژ سریع گوشی خود باید از کابل USB C استفاده کنید.

چگونه بفهمیم گوشی فست شارژ است

گرچه اکثر گوشی های امروزه قابلیت شارژ سریع یا فست شارژ دارند، اما ممکن است برخی مدل های قدیمی تر چنین ویژگی نداشته باشند. برای تشخیص اینکه گوشی شما فست شارژ است یا نه چند روش وجود دارد:

  • بررسی جعبه گوشی و پیدا کردن علامت Quick Charge
  • نشان دادن درصد باتری با دو علامت شارژ (معمولا در گوشی های هوآوی)
  • دو مرتبه صدای وصل شدن شارژر (در گوشی های آیفون)
  • نمایش علامت یا نوشته فست شارژ روز صفحه نمایش گوشی هنگام شارژ
  • استفاده از نرم افزار Ampere

جمع بندی

همان طور که می‌ دانید باتری‌ های موبایل تاکنون در دو نوع بکار می‌ روند لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری، باتری‌ های لیتیومی یونی ممکن است به مرور زمان با شارژ سریع قابلیت اولیه خود را از دست بدهند، گرچه این روزها شرکت های سازنده سعی می‌ کنند که بیشتر از باتری‌ های لیتیوم پلیمری استفاده کنند.

در آخر پیشنهاد ما به شما این است که در صورت ضرورت بدون نگرانی از فست شارژ استفاده کنید ولی اجازه ندهید این کار به یک عادت همیشگی تبدیل شود که می تواند در دراز مدت صدماتی را برای گوشی شما بهمراه داشته باشد.

مطالب پیشنهادی:

نکاتی برای شارژ گوشی جدید

کدام گوشی ها قوی ترین باتری را دارند

دیدگاهتان را بنویسید